keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Pienet häät

Tiesimme alusta asti, että häistämme tulee keskikokoiset tai jonkun mittapuulla melko pienet. Vieraita kutsuimme 45 henkilöä eli hääpäivänä meitä piti olla 48 henkilöä, jos mukaan lasketaan hääpari ja valokuvaaja. Ajattelimme, että noin viisi kutsutuista saattaisi olla sellaisia, jotka eivät pääse paikalle, koska he asuvat ulkomailla. Yllätykseksemme myös yksi kokonainen perhe ilmoitti, että he eivät pääse. Tämä teki taas neljän hengen kolon vierasmääräämme ja alustavaan pöytäkarttaamme. Koitin vielä viime hetkillä kutsua opiskelukavereitani paikkaamaan tätä aukkoa, mutta valitettavasti kaikille oli sovittuna jo jotain menoa kahden viikon päähän. Onneksi sentään kaikki alun alkaen kutsutut opiskelutoverit pääsevät paikalle.

Pöytien asettelu
Lopulliseksi vierasmääräksemme tuli siis 35 henkilöä. Kaiken kaikkiaan meitä on siis vain 38, mikä on kymmenisen vähemmän kuin aluksi suunnittelimme. Alustavan budjetin olin laskenut 45 hengelle. Tämä tietenkin harmitti meitä kovasti, mutta onneksi tästäkin löytyi jotain positiivista. Koska ruokailun kustannukset pienenivät monella sadalla, päätimme valita sitten kalliimpia viinejä ruokailun oheen ja meidän on mahdollista tarjota vieraille enemmän juotavaa meidän piikkiimme. Ravintoloissa viinien hinnat ovat sellaisissa lukemissa, että ei ole kovin vaikea kuluttaa yli tuhatta euroa juomiin. Juhlapaikastamme ei täydy maksaa erikseen, mutta koko alakerran varauksessa rahaa ruokaan ja juomaan tulisi kuluttaa vähintään 3000 euroa (periaatteessa 2500€ + 500€ varausmaksu).

Hääjärjestelyjen kanssa pitää kiirettä, mutta koitan loppuviikon aikana päivitellä tarkempaa tietoa siitä, mitä olemme puuhailleet tällä ja edeltävällä viikolla sekä miltä hääviikko sitten tulee näyttämään. Häitä edeltävän perjantain olen vapaalla ja tämän viikon viikonloppu on pyhitetty viime hetken askarteluille ja muille järjestelyille. Ihan uskomatonta, miten monta asiaa on vielä kesken, vaikka näitä juhlia on muka suunniteltu jo parisen vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti