perjantai 12. kesäkuuta 2015

Miehen pukupulmat

Luulimme löytäneemme miehelle täydellisen puvun jo maaliskuussa. Kirjoitin silloin aiheesta täällä. Takki ja liivi olivat aivan täydelliset, mutta mies ei oikein innostunut sovittamistaan housuista. Mies haluaisi slim fit -housut, jollaisia Muotitalo Tyynelän valikoimista ei löytynyt. Meille kerrottiin, että housuja on tilattu ja meille ilmoitetaan, kun ne saapuvat. Tästä oli ehtinyt kulua jo 3 kuukautta ja häät lähestyvät, joten päätimme käväistä liikkeessä kysymässä housujen perään. Housuja ei ole kuulemma vieläkään tullut ja meille kerrottiin, että niitä ei oletettavasti enää tulekkaan. Jos mies siis haluaa slim fit -housut, ne täytyy vuokrata tai ostaa muualta. Voisimme sitten vuokrata Tyynelästä vain yläosan ja asusteet.

Seuraavaksi suuntasimme Tullintorin Morsiusgalleriaan kysymään housujen perään. Heiltä löytyi yksi puku, johon kuului slim fit -housut. Valitettavasti housuja ei voi ostaa erikseen, eikä pukua vuokrata. Mies kuitenkin sovitti pukua ja housut näyttivät hyviltä, joskin olisivat voineet olla hitusen pidemmät. Hintaa tällä mustalla miesten puvulla oli 229 euroa. Miehellä ei kuitenkaan ole tarvetta mustalle takille, joten päätimme poistua liikkeestä tyhjin käsin.

Pelastukseksemme on nyt ilmeisesti tulossa Zalando. Zalandon nettikaupasta saa ostettua mustia puvun housuja ilman takkia. Halvimmat housut näyttäisivät olevan vain 30 euron hintaisia, mutta omaa silmäämme miellyttävien hinnat pyörivät 70-120 euron välillä. Housuissa ei lue, että ne olisivat slim fittejä, mutta kuvista päätellen ainakin osa niistä on. Mies saa puolestani valita omasta mielestään hyvännäköiset ja tilata vaikka useamman parin sovitettavaksi. Zalandoon on ollut aina sen verran helppoa palauttaa tuotteita.

Samalla reissulla veimme miehen kengät suutarille. Mies on ajatellut laittaa vanhat kenkänsä häihin, mutta toisesta kengästä oli pohja kulunut puhki eikä toisenkaan pohjassa ollut kehumista. Kenkiin tehdään uudet nahkapohjat ja vaihdetaan korkolaput. Hintaa hommalle tulee 55-65 euroa ja aikaa menee vajaa viikko. Miehen kengät tuppaavat yleensä maksamaan tuplasti tuon summan, joten vanhojen kenkien korjaus tulee hiukan uusia edullisemmaksi. Ja kyllähän sitä merkkikengät varmaan kannattaa korjauttaa ja tukea suutareita, kuin ostaa vain uudet halpikset.

1 kommentti:

  1. Ihme, etteivät kolmen kuukauden odottelun jälkeen viitsineet ilmoitella että täytyy etsiä muualta :S

    VastaaPoista