torstai 18. syyskuuta 2014

Morsiusparin tanssitaidot

Meinasin jo viime vuonna ilmoittaa meidät yliopiston kautta järjestetylle paritanssikurssille. Viime vuonna kurssin aikataulu ei kuitenkaan mennyt yksiin meidän aikataulumme kanssa, joten jäimme odottelemaan seuraavaa kurssia. Yliopiston lisäksi tanssikursseja järjestävä yksityiset tanssikoulut sekä erilaiset kansalais/työväenopistot ja jotkut kulttuurikerhot. Yksityiset tanssikoulut tuppaavat kuitenkin olemaan hintavia varsinkin verrattuna yliopistoliikunnan tarjoamien kurssien hintoihin, joten päädyimme odottamaan seuraavaa yliopistoliikunnan järjestämää tanssikurssia.

lähde
Tanssikurssi alkoi tiistaina ja sitä on yhteensä 5 x 2 tuntia. Jokaisella tunnilla käydään läpi eri tanssi. Ensimmäisellä kerralla ohjelmassa oli valssia. Valssi on ennestään meille tuttua vanhojen tansseista ja sitähän ne peruskoulunkin paritanssitunnit lähinnä sisälsivät. Ensi viikolla ohjelmassa on foxia, sitten jenkkaa, tangoa ja viimeiseksi hidasta valssia. Mieskin on lähtenyt ihan mielellään mukaan tanssimaan ja hyvin osasi viedä ainakin valssatessa. Hikikin tuli, kun kaksi tuntia valssasi menemään.

En usko, että häissä tanssimme ainakaan häävalssia, mutta muuten tanssitaidoista on varmasti hyötyä. Olemme alustavasti puhuneet, että jatkaisimme tämän kurssin jälkeen Lindy Hopin kurssille. Lindy Hop on swing-tanssia ja itselle tulee siitä ainakin mieleen Grease ja muu fiftarihenki. Perinteiset paritanssit antavat varmasti hyvän pohjan monimutkaisempienkin tanssien harjoitteluun.

Ehkä mekin sitten häissä vedetään jotain tällaista :D

7 kommenttia:

 1. Olen sanaton... :D Olisi ihan hienoa osata tanssia noin, kaikki pisteet siitä, mutta noita vaatteita en kyllä ota kauhean lämpimästi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Youtubesta löytyy kyllä niin hurjia tanssivideoita myös häistä, että oksat pois. Itselle tuli tuota menoa katsellessa mieleen, että ei tuollaiset liikkeet oikein täyspitkän morsiuspuvun kanssa onnistuisi :D

   Poista
 2. Voi vitsit! Me oltiin tolla samalla tanssikurssilla viime keväänä. :D Ois ollu hauska ku oltais osuttu samalle kurssille. :) Mutta ihan hauska kurssi, mukavaa yhdessäoloaikaa sai kyllä kumppanin kanssa. Tanssit ovat tosin jo vähän jääneet unholaan kun ei ole kertaillut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssi vaikutti tosiaan nyt ekan kerran perusteella tosi mukavalta. Hyvä kuulla, että te olitte siiten tyytyväisiä : ) Pitää kyllä nyt koittaa tsempata ja tanssahdella myös vapaa-ajalla etteivät opit ehdi jäädä unholaan ennen hääpäivää!

   Poista
 3. Minäkin olen ilmoittanut meidän häätanssikurssille, tosin se on vain yhden illan pikaversio :) Saa nähdä, tuleeko siitä mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se yksikin ilta auta. Saa ainakin vähän tuntua siihen oman kumppanin kanssa tanssimiseen, jos sitä ei ennestään ole. Mitä tuollaiselle yhden illan kurssille sitten kuuluu? Tanssahdellaanko siellä lähinnä valssia vai onko siinä kuitenkin sen verran aikaa, että käydään ihan useampi tanssilaji läpi?

   Poista
 4. Me aloitettiin sulhasen kanssa juuri tuollainen työväenopiston järjestämä lavatanssikurssi: http://vintage-punk-rock.blogspot.fi/2014/09/tanssitunteja.html

  Hyvää harjoitusta meille ja hauskaa yhteistä tekemistä! :)

  VastaaPoista