maanantai 26. toukokuuta 2014

Servetit ja karttoja

Kävin tänään muiden bloggareiden vinkkien perusteella kiertämässä läpi Tigerin ja Clas Ohlsonilla. Tarkoitus oli metsästää lasipurkkeja juomakupeiksi, mutta sopivia ei oikein tullut vastaan. Tigerista ei löytynyt tällä hetkellä ollenkaan sopivia purkkeja ja Clas Ohlsonin purkit tuntuivat jotenkin väärän kokoisilta. Voi tosin olla, että pyörrän päätökseni ja haen sieltä purkit vielä jossain vaiheessa. Mukaan tarttui kuitenkin jotain aivan muuta, nimittäin servetit. Ostin kaksi pakettia eri värisiä servettejä, joissa oli 50 kpl per paketti. Hintaa yhdellä pakkauksella oli 2,5 euroa, joten hinta ei päätä huimannut.


Ostin servettejä meidän kummassakin teemavärissä. Hetken pohdin, josko olisin ottanut raidalliset pilkullisten sijaan, mutta pinkkejä ei löytynyt ainakaan meidän Clas Ohlsonilta raidallisina. Päädyin siis näihin söpöihin pilkullisiin, jotka ovat mielestäni ehkä vähän retromman näköiset kuin raidalliset sisarensa.

Kiertelin myös Sinooperissa, mutta sieltä en tällä kertaa ostanut mitään. 25 kappaleen paketti paperipillejä maksoi lähemmäs seitsemän euroa, kun vastaavan paketin saa suomalaisesta nettikaupasta puolet halvemmalla. Katselin myös lasiliimaa, mutta se jäi vielä kauppaan. Ostan sitä vasta sitten, kun pääsen oikeasti rakentelemaan kipoista ja kupeista telineitä, joista puhuin täällä. Niihin liittyen voisin sanoa, että kävin kahdella kirpputorilla katselemassa kuppeja. Toisella, jossa on yksityisten ihmisten pöytiä, yksittäisten kuppien hinnat saattoivat olla jopa 3 euroa, kun lähellä sijaitsevalta Fidalta sai lähes samanlaisia kuppeja jopa alta yhden euron. Jos siis kaipaa halpoja kahvikuppeja, niin kannattaa suunnata Fidaan tai SPR:n kirpparille.


Jätin kupit vielä Fidaan, mutta niiden sijaan ostin vanhan Euroopan kartaston. Hintaa tällä oli 2 euroa ja karttoja löytyy varsin mukava määrä. Pohdin myös Maailman atlaksen ostamista, mutta en olisi varmaan raaskinut alkaa leikkelemään kovakantisesta kirjasta karttoja irti. Pitää myöhemmin koittaa vielä etsiä karttaa muusta maailmasta, jos nuo Euroopan kartat eivät riitä.

Karttoja voisimme hyödyntää vaikka näin:

täältä
täältä
täältä

Mitäs mieltä te muut morsiot olette karttojen käytöstä osana paperitavaraa?

6 kommenttia:

 1. Tulostin vanhoja karttapohjia ja askartelin niistä häihimme avattavia sydämiä, joita ripustan joko naruun tai käytän sellaisenaa pöydillä. Käteviä ja halpa toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Tulostamalla saa kätevästi valittua juuri sellaiset kartat kuin haluaa. Saatan itsekin etsiä jotain tiettyjä karttoja esim. pöytänumeroita varten :)

   Poista
  2. Me tapasimme mieheni kanssa pienellä saarella Thaimaassa, joten arvatenkin meidän kartta sydämet on tehty Aasian kartoista :)

   Poista
 2. Ihania nuo karttasomisteet! Jos oltais yhtään matkustavaista sorttia, niin olisin varmaan tehnyt tuolla teemalla meidänkin koristeita. Ja nuo Clasun servetitkin on tosi söpöt.

  VastaaPoista
 3. Itse olen miettinyt kanssa noita vahoja karttoja, mielestäni jos ne teemaan sopii niin miksikäs ei, niistä saa hauskoja ja uniikkeja koristeita :)

  VastaaPoista
 4. Kartat on ihania paperitavaroina ja niitä ei oo varmasti moni häissä vielä nähnyt :)

  VastaaPoista