tiistai 1. huhtikuuta 2014

Vielä kerran miehen sormuksesta

Alkuun sanon vaan, että Etsy on turmiollinen paikka. Sieltä löytyy loputtomasti kaikkea jännää ostettavaa. Tästä pääsemmekin siihen, että löysin miehelle toisen sormusvaihtoehdon. Päädyin selaamaan muita miesten sormuksia, koska en ollut täysin vakuuttunut miehen ensimmäisestä valinnasta, josta kirjoitin aiemmin täällä. Pidän alkuperäisestä sormuksesta, mutta minua huolettaa sen kesto ja laatu. Lisäksi kustantaisin mielelläni miehelle vähän kalliimman sormuksen, koska omani ei todellakaan ollut mikään ilmainen. Koska mies on vähän nörtti, samoin kuin allekirjoittanut itsekin, selailin kaikenlaisia sci-fi-elokuvien ja -tv-sarjojen inspiroimia sormuksia. Sieltä vastaan tuli ties minkälaisia, muttei oikein mitään meidän miehelle sopivaa. Nörteille sopivia sormuksia esitellään esim. täällä.

Jotain ihmeen kautta löysin kuitenkin Etsystä sormuksen joka kolahti mieheenkin. Tadaa!
Etsystä
Sormus on vähän steampunk-henkinen ja varmasti uniikki täällä Suomessa. Hintaa sormuksella on lähes 600 euroa. Materiaaleiksi voi valita kultaa ja hopeaa. Kuvassa näkyvä sormus on keltakultaa ja hapetettua hopeaa. Materiaalien pitäisi olla siis suhteellisen kestäviä eikä mies tuota sormusta varmaan 24/7 sormessa pitäisikään. Itsekään en omaa sormustani käytä, jos menen kuntosalille tai vaikkapa siivoan. Ainoa kysymysmerkki tämän sormuksen kohdalla on sen valmistus. Sormus luodaan 3D-tulostimen avulla, mutta kootaan perinteisin menetelmin vasaran avulla. Ei kai tässä voi todeta kuin, että kaikkea sitä. Kyseisen kauppiaan saamat arviot ovat kuitenkin erittäin positiivisia ja kauppias vakuuttaa, että jos sormuksessa on jotain vikaa esim. se ei ole sopivankokoinen, sen voi lähettää takaisin hänelle korjattavaksi.

Tässäpä onkin ajateltavaa taas kerrakseen. Lopullisen päätöksen tekee tietty mies ja minä toimin sitten vain maksumiehenänaisena. Päivitän tilannetta, kunhan pääsemme johonkin lopputulokseen.

4 kommenttia:

 1. Hauska sormus! Valmiiksi hapetettu hopea on siitä kiva valinta matskuksi ettei hopean tummeneminen käytössä haittaa. Kaikkein kestävin materiaali se ei kuitenkaan ole, joten mä näkisin tuon harmaan metallin tilalla myös titaanin mahdollisena. Malli näyttää siltä, että kyllä tuon kokonaan käsinkin tekisi, mutta 3D-tekniikasta on huimasti apua, jotta kaikki reiät saadaan sovitettua juuri oikeille paikoilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa saada ammattilaisen kommenttia tähän asiaan. Taidan pistää sulle sähköpostia tulemaan, kun tuli mieleen vielä vähän kysyttävää näistä asioista.

   Poista
 2. Vau! Todella erikoinen ja upea! Ei ole kyllä edes täällä netissä ennen tullut vastaan, saati sitten kenenkään sormessa. :)

  VastaaPoista
 3. Cool! Ja tuo linkittämäsi nörttisormuksia esittelevä sivu oli myös hauska :) Täytyy heti näyttää se miehelle.

  VastaaPoista