torstai 16. tammikuuta 2014

Kaiverrukset

Olen viime aikoina taas pohdiskellut, mitä ihmettä meidän sormuksiin oikein kaiverretaan. Kihlasormuksen olen saanut sormeeni jo 1½ vuotta sitten, mutta siitä ei löydy vieläkään kaiverrusta. Oma sormukseni meneekin varmaan kaiverrettavaksi vasta vähän ennen häitä. Saan sen sitten samalla huollettua ja rodinoitua. Tämä asia on ajankohtaisempi miehen sormuksen takia. Miehen sormus on menossa tilaukseen viimeistään helmikuussa ja tilaamme samaan syssyyn kaiverruksen, koska sormus on astetta erikoisempi enkä tiedä kuinka sen kaivertaminen kotosuomessa onnistuisi.

täältä
Naimisiin.infon keskustelufoorumilta löytyy jos jonkinmoista kaiverrusta. Toisilla on nimiä, toisilla rakkauteen liittyviä mietelauseita, toisilta löytyy laulujen lyriikoita ja toisilta insideläppää. Oma sormukseni on suhteellisen kapea ja pienikokoinen, joten sen sisään ei ainakaan mitään romaania mahdu kirjoittamaan. Miehen sormuksella tulee olemaan vähän enemmän leveyttä, mutta en usko, että sinnekään alamme ihmeempiä kirjoittelemaan. Olen ajatellut, että teemme varsin "tylsästi" ja kirjaamme sormuksen sisäpuolelle vain häidemme päivämäärän. Tietenkin pelkkä päivämääräkin aiheuttaa jo itselleni suuria päätöksiä. Haluanko päivämäärän ilman vuosilukua, jolloin se voi edustaa sekä häitämme että kihlaustamme vai päivämäärän häiden vuosiluvulla tai peräti sekä häiden että kihlauksen vuosiluvulla esim. 25.7.-13 -15. Kauheeta. Sinänsä olisi kiva sinne joku vuosiluku iskeä, mutta toisaalta itseäni viehättää ajatus, että siellä lukisi vain 25.7. ja siinä se. Onneksi tätä asiaa ei tarvitse päättää vielä. Laitan varmaan miehen päättämään, mitä hänen sormukseensa kaiverretaan. Voin sitten sanoa siihen asiaan oman painavan mielipiteeni ja myöhemmin kopioida hänen kaiverruksensa omaan sormukseeni.

Mitäs muiden morsioiden sormuksiin on kaiverrettu? Onko muita, joilla olisi vain yksi sormus toimittamassa sekä kihlasormuksen että vihkin virkaa? Mitä te olette siihen kaivertaneet?

6 kommenttia:

 1. Minulle tulee pelkästään vihkisormus, samoin miehelle. Mies saa itse päättää mitä haluaa minun sormukseeni kaiverretavan. Ja minä päätän miehen sormukseen. Ja sitä mitä niihin kaiverretaan ei saa tietää kun vasta vihkimisen jälkeen.
  Itse meinaan miehen sormukseen kaivertaa yksinkertaisesti: Minä rakastan sinua - (oma nimi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa romanttista, kun päätätte toistenne kaiverruksista. Miehesi varmasti pitää sinun valitsemastasi kaiverruksesta. Se on yksinkertaisuudessaan tosi kaunis :)

   Poista
 2. Tsemppiä häävalmisteluihin, itsellä ne jo onnellisesti takanapäin! :)

  Käyhän osallistumassa arvontaan: summer-suvi.blogspot.fi/2014/01/haavieraskirjaideointia-seka-arvontaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Ja kiitos lisäksi vinkistä, kävin osallistumassa :)

   Poista
 3. Hei! Jäin kyllä seuraamaan blogiasi. Itse en ole vielä edes kihloissa, vaikka asiasta ollaan jotain juteltu tuon toisen puoliskon kanssa. Itse salaa kuitenkin luen hääblogeja ja toivoisin, ettei ihan hirveän montaa vuotta tarvisi odottaa.

  Teillä on hyvin samanlainen tilanne kuin meillä tulee olemaan. Asumme myös Tampereella ja haluamme siviilivihkimisen juhlapaikalle, kirkollinen vihminen ei tule kuuloonkaan. Olin muuten ennen kun törmäsin blogiisi aivan varma, että haluan Pikkupalatsissa vihkimisen. En muuten ole enää, kun näin postauksesi Tampereen hääpaikoista ja näin kuvat Finlaysonin palatsista. Aivan ihana paikka!

  Tsemppiä häävalmisteluihin, jään innolla seurailemaan :)

  VastaaPoista
 4. Sulhanen ei meillä halua erillistä vihkisormusta, mutta itselleni sellainen tulee. Tilailin tuossa muutama viikko sitten. Sormus on varsin ohut, joten mitään kovin pitkää värssyä sinne ei mahdu kaiverruttamaan. Täytyypä alkaa mietiskelemään sopivaa.

  VastaaPoista