torstai 19. syyskuuta 2013

Alustavaa budjetointia

Budjetti. Se ihana, kamala asia, joka mietityttää ja kauhistuttaa monia hääpareja. Eilen koitin katsoa alustavaa budjettia läpi sulhon kanssa ja sain vastaukseksi, että pitäisikö sittenkin mennä vaan maistraatissa naimisiin. Pakko kyllä myöntää, että itsestäni tuntuu välillä samalta, kun budjetin lukemat tuntuvat huitelevan 7000 euron paikkeilla. Tällä hetkellä koitan lohduttautua sillä, että budjettia on yhä mahdollista kiristää ja arvioimani summat voivat heittää vaikka kuinka paljolla. Kuitenkin joistain asioista ei varmastikaan tulla pahemmin säästämään. Haluamme ravintolahäät, joka tarkoittaa oletettavasti n. 3000 euron kokonaislaskua paikasta ja ruuasta meidän n. 50 vieraallemme. Hääpuku ja hääkengätkin on jo hankittu, joten niihinkin on mennyt yhteensä jo melkein 800 euroa. Ei tarvitsekaan sitten säästää enää kuin 6200 euroa.

Olen laskenut alustavaan budjettiin mukaan kyllä vähän kaikenlaista. Sinne on budjetoitu jopa passin uusiminen ja mahdollisten kertakäyttökameroiden kuvien kehittäminen. Suurin osa ei varmaan laske passin uusimista sukunimen vaihtumisen myötä hääbudjettiin ollenkaan, koska se tapahtuu vasta häiden jälkeen eikä itse hääpäivänä. Kertakäyttökameroista taas on helppo luopua, jos budjetti jossain muualla ylittyy. Eiköhän vierailla ole aika paljon omiakin kameroitaan mukana.

Onneksi foorumit ovat pullollaan häihin liittyviä säästövinkkejä. Itsekin varmaan hyödynnämme kaveri- ja sukulaissuhteita ainakin häiden musiikin osalta. Tulemme varmaan myös häiden jälkeen myymään "hääkrääsää" eteenpäin, jos meille sellaista kertyy. Olen myös miettinyt hääpukuni eteenpäin myymistä, kunhan juhlat on juhlittu, mutta sulho on jostain syystä suhtaunut vähän nihkeästi tähän asiaan. Ken tietää miksi. Lisäksi kannatan sellaisten asioiden hankkimista, joita voimme käyttää yhä häiden jälkeenkin vaikka sisustuksessa tai pukeutumisessa. Tästä esimerkkinä turkoosit hääkenkäni, joita varmasti tulen käyttämään häiden jälkeenkin.

Säästövinkit ja tarkempi budjetin tarkastelu vaativat kyllä täysin omat postauksensa. Budjetti ansaitsisi saada varmaan kokonaan oman sivun tähän blogiin. Itse olen tuota alustavaa budjettia laskelmoidessa vieraillut monien blogien budjetti-sivuilla selvittelemässä, että paljonko mikäkin maksaa. Voisin siis itse jakaa tätä hyötyä eteenpäin. Täällä on häiden osalta seuraavaksi ohjelmassa pyytää tarjouspyynnöt mahdollisilta hääpaikoilta ja suunnata 25.9., meidän 2½-vuotispäivänämme, syömään yhteen mahdolliseen hääpaikkaan nimittäin Finlaysonin palatsiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti